GameMaker Studio 2, populaire 2D-game-engine waarmee titels zoals Hyper Light Drifter e VA-11 HALL-A, heeft een overeenkomst getekend met Nintendo om de motor op Switch in stijl te brengen.

Na de aankondiging van Undertale tijdens Nintendo Direct, waarschijnlijk de meest bekende game gemaakt met Game Maker, de maker YoYo Games heeft onthuld dat hij een partnerschap heeft met Nintendo. Deze engine is al lang een blinde vlek voor Nintendo-systemen in termen van ondersteuning en de afwezigheid ervan is vooral relevant voor de annulering van Hyper Light Drifter su Wii U.

Ninto werkte samen met YoYo om de motor op Switch te laten draaien en nu is er de optie om de titel rechtstreeks naar Switch te exporteren. In theorie zou dit de weg moeten openen voor veel indie-ontwikkelaars.

In het persbericht van YoYo Games zei Toby Fox, de maker van Undertale: "Ik ben verheugd om GameMaker Studio 2 te gebruiken om Undertale naar de Nintendo Switch te brengen. Ik ben een grote Nintendo-fan. Ik hoop dat Mario mijn spel speelt. "