Via een artikel op Washington Post we zijn nu op de hoogte van de namen van de mensen die zullen deelnemen aan de ontmoeting gewenst door president Donald Trump, van wie velen nog niet officieel zijn bevestigd door het Witte Huis.

Ze zullen aanwezig zijn Robert Altman, CEO di ZeniMax (moederhuis van Bethesda). Trump's broer, Robert Trump, zit in het bestuur van ZeniMax maar zal naar verwachting niet deelnemen. Hij is ook uitgenodigd Strauss Zelnick, CEO van Take-Two, bekend voor het publiceren van de serie Grand Theft Auto, dat door de jaren heen altijd veel aandacht heeft getrokken van de media en de politieke wereld. Zoals reeds bevestigd, zal er ook de directeur van zijn Entertainment Software Association, Michael Gallagher.

Maar de bijeenkomst bevat ook felle videogamecritici, waaronder Vicky Hartzler en Brent Bozell, oprichter van de Parents Television Council. De laatste is ook het hoofd van de Media Research Center, dat zichzelf definieert als een non-profit organisatie voor mediabeheersing en regelmatig artikelen tegen videogames meldt die aansluiten bij de conservatieve waarden.

Hartzler omschrijft zichzelf daarentegen als een fervent tegenstander van wapenbeheersing. Onmiddellijk na de moorden in Florida publiceerde hij de volgende verklaring. "Mijn hart is verbroken door geweld en verlies van leven in Florida. Mijn gebeden gaan naar al diegenen die onder de indruk zijn geweest. We moeten betere manieren vinden om onze kinderen op scholen te beschermen. Wapens verbieden is niet het antwoord op het voorkomen van geweld, net zomin als het verbieden van auto's het antwoord zou zijn om te voorkomen dat mensen worden gedood bij auto-ongelukken. " Ja, hij zei het echt.

We wachten daarom op verdere informatie over de uitkomst van het evenement.

Reacties

antwoorden