Blijkbaar gaat het succes verder inarrestabile van Nintendo Switch, ook gekenmerkt door een constante uitbreiding van de reeks games die beschikbaar is voor de mobiele console. De achternaam op de altijd langer boodschappenlijst is die van een van de horror-videogames meer bekend in de afgelopen jaren: langer duren dan.

Outlast is a survival horror waarin de speler de rol speelt van een journalist, auteur van een onderzoek naar een asiel. Het bovengenoemde gekkenhuis is duidelijk een laboratorium waarin ze werden uitgevoerd experimenten op mensen. De speler heeft geen manier om zichzelf te verdedigen - hij kan alleen proberen te ontsnappen aan de monsters die het asiel bevolken.

Het spel is al begonnen gekocht op Switchen verschijnt niet op zichzelf: het wordt in feite ook gekocht Bundel van terreur, die naast het basisspel de DLC bevat Klokkenluidersregeling. Eindelijk eindigt de landing van gruwel op Nintendo Switch hier niet: Outlast II komt binnenkort op de hybride console, met de lancering gepland voor de 27 maart.