Metal Gear Survivewaarschijnlijk zal meer worden herinnerd als de eerste game van de historische serie zonder Hideo Kojima dat voor zijn echte waarde (die echter niet zo hoog lijkt te zijn), en het lijkt erop dat dezelfde ontwikkelaars een eerbetoon willen brengen aan de oude en late schrijver die tegelijkertijd Konami beledigt.

Su Reddit e Twitterin feite hebben sommige gebruikers goden ontdekt vermeende verborgen berichten, die worden gevormd wanneer de eerste letters van sommige namen worden samengevoegd in de lijst met overlevenden van het spel.

Door de eerste letters van alle nog levende soldaten te combineren, verschijnt het acroniem "KJP voor altijd", Wat zou kunnen aangeven"Kojima-productie voor altijd", De studio opgericht door Hideo ooit achtergelaten door Konami. Maar dat is niet alles: er zijn in feite twee namen naast elkaar geplaatst met niet-positieve adjectieven, "Bastard Yota"En"Sluwe Yuji", Wat hetzelfde is als dat van de regisseur Yota Tsutsumizaki en van de fabrikant Yuji Korekado. Beide karakters worden gelabeld als "AWOL", Vertaalbaar als"afwezig ongerechtvaardigd'.

Nogmaals, met de namen "Iron Marlin"En"Zeg Gibbon"We kunnen het symbool eruit halen"MG"Of Metal Gear, beide geclassificeerd als"KIA", Of"gedood in de strijd". Uiteraard is dit alles slechts het resultaat van aannames en zullen we nooit weten of deze verborgen berichten echte verwijzingen zijn naar Konami en Kojima, maar zeker Metal Gear Survive hij vond nog een reden om over zichzelf te praten.