The Last Of Us blijft een van de meest populaire spellen bij de exclusieve PlayStation, en is in de officiële omzetting in film. Details over de film schaarsmaar we kunnen nu met zekerheid zeggen dat de verfilming van de film zal weinig gemeen hebben met de plot van het spel.

Om te verklaren dat het Neil Druckmann is, de spelregisseur van Naughty Dog. Druckmann was bij de top DICE 2018, waar hij commentaar gaf op de verfilming van Uncharted, feliciterende directeur Shawn Levy voor het werk tot nu toe gedaan en voor zijn passie voor de franchise. Druckmann had niet veel te zeggen over aanpassing De laatste van ons, zo niet, dan volgde het oorspronkelijke script, geschreven door hem, feitelijk de plot van de videogame.

Sindsdien is het veranderd: Druckmann zelf heeft dat verklaardzo'n film zou niet zijn gemaakten dat de aanpak van Naughty Dog voor filmaanpassingen is geëvolueerd. Omdat het verhaal in kwestie is al verteld, met een sterk aspect ook voor de visuele vertelling, vanaf het spel zelf, gelooft Druckmann dat een film met die functies weinig te toevoegen zou hebben.

In het licht van deze verklaringen is het aannemelijk dat de film als u zal worden behandeldn nieuw hoofdstuk binnen dezelfde franchise, eerder dan als een omzetting. Dit alles natuurlijk voor het geval je het licht ziet. Op dit moment is de film zo veel De laatste van ons zo veel als dat op Niet in kaart gebracht ze hebben geen lanceringsdatum.