Het nieuws komt achttien maanden na het project op Kickstarter het is gefinancierd met meer dan 1 miljoen dollar.

Oorspronkelijk gelanceerd als een remake van de first-person sci-fi horror of Looking Glass Technologies, Het project van Nightdive verspreidde zich snel. In juli kwam 2016 met het project op Kickstarter en vorig jaar, halverwege de ontwikkeling, werd besloten om te verhuizen Eenheid ad Unreal Engine.

De CEO van Nightdive, Stephen Kick, in de nieuwe update op Kickstarter schreef het volgende:

Ons concept is gegroeid en ons team is veranderd [en heeft daarom ook veranderd] wat we aan het doen waren en het budget. Naarmate het budget groeide, begonnen we lange gesprekken te voeren met potentiële redactionele partners. Hoe meer we aan het spel werkten, hoe meer we het wilden doen, hoe meer we afstand namen van de originele concepten die System Shock zo fantastisch maakten. Als CEO en oprichter van Nightdive Studios, een bedrijf dat is gebaseerd op de restauratie van de System Shock-franchise, laat ik de zaken uit de hand lopen. Ik kan je vertellen dat ik het om de juiste redenen gedaan heb, ik was volledig toegewijd aan het maken van een groot spel, maar het werd duidelijk dat we het verkeerde pad namen, dat we de mensen de rug toekeerden die het allemaal mogelijk hebben gemaakt, onze aanhangers van Kickstarter.

Daartoe is besloten tot "Zet het team in de pauze terwijl we ons pad opnieuw evalueren, zodat we terug kunnen keren naar onze visie". Kick benadrukt echter dat het gewoon een pauze is en niet het einde van het project.

Er is niets bekend over wanneer het werk zou kunnen worden hervat, dus we wachten op nieuwe informatie.