THQ Nordic heeft een belangrijke aankoop gedaan, inclusief Koch Media e Deep Silver voor 121 miljoen euro. Dit betekent dat de uitgever van Darksiders nu de licenties bezit van Saints Row, de maker van Galaxy on Fire, Fishlabs Entertainment, en de ontwikkelaar van Homefront, Dambuster.

THQ verkrijgt ook exclusieve rechten voor de serie 4A, metro Yenisahraen van Metro Exodus. Er zijn momenteel geen herstructureringsplannen of kostenbesparingsplannen voor Koch Media.

De Duitse organisatie zal als een afzonderlijke entiteit blijven opereren en zal de huidige reeks publicaties moeten uitvoeren. THQ is van mening dat het bedrijf onder zijn leiding een stabielere entiteit kan worden. Bedenk dat Koch uit een reeks commerciële flops komt Thuisfront e Agenten van Mayhem. Dit zijn de woorden van het bedrijf:

Met een grotere ontwikkelingscapaciteit en pijplijn, meer intellectuele eigenschappen en grotere publicatiecapaciteit via THQ Nordic en Deep Silver, heeft de gecombineerde groep meer capaciteit en flexibiliteit, waardoor een stabielere werking wordt gecreëerd. We zullen middelen controleren en delegeren om de activiteiten van Koch Media te ondersteunen om de kwaliteit en een goed rendement van de investeringen in haar grote interne ontwikkelingsprojecten te waarborgen. Met de expertise die THQ Nordic op managementniveau heeft, zal Koch Media in een betere positie zijn om in de toekomst het volledige potentieel van haar ontwikkelingsprojecten te bieden.