Geldgod is wat de wereld beweegt en, terecht, is een ontwikkelaar blij wanneer zijn werk wordt gewaardeerd door de spelers die zijn spellen kopen. Maar dit zou niet mogen leiden anderen op een verkeerde manier uitblinken om hoger te verschijnen in de lijst met de beste spellen van Stoom of in de zoekvelden.

Het verhaal kenmerkte de studie Insel Games, ontwikkelaar van titels zoals Guardians of Ember e Wild Buster: Heroes of Titan, gewoon om de beroemdste te noemen: al een tijdje inderdaad er zijn veel positieve recensies verschenen op zijn spellen, allemaal afkomstig van valse accounts speciaal gemaakt voor dit doel. Maar dat is niet alles, er werd ontdekt dat de CEO van Insel Studio dat wel heeft gedaan dreigde de leden van het onderzoek te ontslaan als ze niet alle games positief hadden gekocht en gestemd, het verzachten van de chantage met een belofte van terugbetaling.

De aanstootgevende e-mail.

Het is duidelijk dat Steam, nadat hij deze onjuiste praktijken heeft vastgesteld, heeft elke activiteit van de studie op de portal geblokkeerd, waardoor de aankoop van games wordt voorkomen van diegenen die ze hadden willen kopen, terwijl diegenen die al de Insel Games-titels bezitten, normaal kunnen blijven spelen, maar geen uitbreidingen of iets anders kunnen kopen.

We hopen dat deze praktijken, die helaas wijdverspreid zijn, zo spoedig mogelijk zullen worden beëindigd en dat deze bepaling van Stoom wees een voorbeeld en een waarschuwing voor iedereen die ongepaste bewegingen uitvoert om uit te blinken in degenen die hard werken en legaal zijn.