Elke keer dat het dichterbij komt Valentijnsdag de atmosfeer in de lucht is letterlijk in tweeën gesplitst: aan de ene kant hebben we de snoepjes en houden koppels die hun wederzijdse liefde moeten bewijzen door de aankoop van fysieke goederen omdat, nou ja, het is de 14 februari, ze wisselen chocolaatjes uit, puppazzini en vele andere kleine dingen die eindigen op -ini. Aan de andere kant zijn de singles, meer dan ooit zuur tegen de wereld die ze alleen wil en wanhopig dat ze een beetje afleiden en de regen van liefde in de lucht ontwijken, ze geven aan feestjes met vrienden of zelfs meer geld uitgeven dan de eerder genoemde zoete koppels in alcohol of eten.

In beide gevallen zijn er echter gamers en wat is beter dan een mooie top 10 van de beste lokale coop-games (maak je geen zorgen, we vergeten jullie singles niet) om de dag gewijd aan de heilige te vieren, gemarteld en onthoofd in de nacht? Laten we meteen beginnen met onze tracking:

Red Rope - Do not Fall Behind

Laten we meteen beginnen met een titel die zo bijzonder is als, helaas, weinig bekend. Red Rope - Do not Fall Behind is een titel ontwikkeld door Italiaanse software huis Yonder en het sterke punt is juist de lokale coöperatie. De game-mechanica is gebaseerd op een rode string die de twee protagonisten bindt. Door het ingenieuze gebruik van dit touw en door precieze bewegingen, zullen spelers zich moeten ontwarren in een reeks kerkers vol met puzzels en vijanden, van toenemende moeilijkheidsgraad en, al standaard, behoorlijk hoog. Wat je zal winnen, zal niet zozeer de vaardigheid van het individu zijn als de coördinatie van beide spelers, ook verenigd door deze kleine en fragiele reeks.

Snipperclips - Laten we een snee krijgen!

Snipperclips is een nieuwe IP ontwikkeld door SFB Games exclusief voor Nintendo Switch. Zelfs hier, zoals in de bovengenoemde titel, ligt de focus van de titel in het spel van het paar. De twee protagonisten, Snip en Clip, leven in een tweedimensionale wereld van papier en zullen verschillende puzzels moeten overwinnen door elkaar af te snijden. Nee, er is niets verdomd, ik zal het beter uitleggen. De twee figuren, elkaar overlappend, kunnen stukjes van elkaar snijden om bruikbare vormen te vormen om het scenario te overwinnen. Bijvoorbeeld: moet je een mandje doen? Het is een beetje moeilijk om de bal in evenwicht te houden op een horizontaal vlak zoals je hoofd. Het zal daarom voldoende zijn dat het ene personage enigszins over- eenkomt met het andere om de vorm van een halve cirkel op het hoofd van het andere te snijden, die dan de bal kan herbergen, springen en een mand maken. Dit is een eenvoudig voorbeeld, je kunt je voorstellen dat hoe meer je doorgaat, hoe complexer het wordt.

Castle Crashers

Castle Crashers het is echt een heel leuke titel! Ontwikkeld door The Behemoth in het verre 2008, is het op bijna elke console terechtgekomen, tot de laatste generatie. De game is heel simpel: kies een van de beschikbare rijders en maak je klaar om slagen te geven met zwaarden en spreuken in volledige beat'em-upstijl die, zoals gewoonlijk, altijd een extra toets heeft als ze in paren worden gespeeld. Daarnaast moet je echter op elk eindniveau een prinses bevrijden, en hier zal het paar worden vergeleken. De titel zal veranderen in een PvP-gevecht tot de dood waarin de overlevende de eer en het voorrecht zal worden gegeven om een ​​van de dochters van de koning te redden.

Lovers in a Dangerous Spacetime

We veranderen van geslacht met Lovers in a Dangerous Spacetime. De titel is een shoot'em waarin je een rond klein roze schip controleert om de stukken van de reactor te vinden, mooie kleine blokjes in de vorm van een klein hartje. Terecht zullen we moeten vechten tegen diegenen die willen voorkomen dat we dat doel bereiken, een buitenaards ras dat alle inwoners heeft onderdrukt, voorgesteld als kleine dieren. Vanuit ons ruimtevaartuig zullen we de verschillende verdedigingsmechanismen moeten activeren, slechts één tegelijk, en met een beperkte reikwijdte. Onmiddellijk blijkt de noodzaak om door een andere persoon geholpen te worden, strikt in de lokale gemeenschap, om te kunnen slagen in de zware taak die ons wacht. Maar let op, het is zelfs in één speelbaar: in plaats van een persoon, zullen we moeten helpen ... een ruimtepup!

Trine

We veranderen het genre opnieuw om dichter bij het platform te komen met de serie Trine. Binnen de drie titels die deel uitmaken van de serie zullen we drie verschillende personages beschikbaar hebben om op elk moment te ruilen voor het geval je alleen speelt: een dief, een goochelaar en een krijger. Elk van de drie heeft een unieke vaardigheid die ons in staat stelt om vooruit te komen in het spel. Als de goochelaar platforms of zwevende kubussen kan maken, kan de dief een grijphaak werpen en pijlen gooien, omdat de krijger zwaardslagen kan neerhalen en de vijandelijke schoten kan weerkaatsen met zijn schild. Zoals je gemerkt hebt, zijn het drie verschillende karakters, dus als je een heel open paar bent, kun je van de titel genieten op het maximale potentieel. Als je in plaats daarvan een traditioneel stel blijft, kies je twee favoriete personages en wissel je op zijn beurt weer met de derde ongemakkelijk.

Gaar!

te gaar

Eerste titel ontwikkeld door Ghost Town Games, Gaar! Het is een arcade-titel met een culinair thema die het beste werkt met een persoon in de buurt. De game bestaat uit het bereiden en serveren van klanten met heerlijke gerechten, zichzelf te ontwarren in keukens die van niveau naar niveau veranderen. De koks moeten de nodige ingrediënten verzamelen, ze behandelen, koken en ten slotte serveren. Zorg ervoor dat ze niet worden verbrand en stel de hele keuken in brand. Daarom is het noodzakelijk om samen te werken en elkaar te helpen om elke fase met de maximaal mogelijke score te voltooien. Het zal je een ongelooflijke honger maken!

Cuphead

Wie kent niet Cupheadkom op de Dark Souls of 2D-spellen! Serieus, de prachtige titel ontwikkeld door studio MDHR het is een echte parel, een visuele vreugde die schittert dankzij de artistieke stijl van cartoon uit de jaren '30, maar is hier niet alleen voor bekend. Cuphead is geïnspireerd door de run'n'gun-hardcore van de afgelopen games en videogames, waarbij elke afzonderlijke fout hoog betaalde en een level kon voltooien was een echte uitdaging tegen zichzelf. Cuphead en Mugman, de twee broers in het spel, zullen een reeks bazen moeten bevechten om hun zielen te heroveren, genomen door de duivel. In twee stijgt het niveau van uitdaging, maar we huilen in ieder geval in twee!

Borderlands

Ook in dit geval, zoals het was voor Trine en voor de laatste twee plaatsen op deze lijst, citeren Borderlands we zijn van plan om de sage in zijn geheel te omsluiten, als zowel het eerste hoofdstuk als de tweede dat The Pre Sequel praktisch dezelfde mechanica heeft als de lokale coöperatie. En als we al voor een heel grappige serie van hem staan, kan het spelen met een andere persoon alleen maar het lachen verhogen voor de scherpe grappen, personages en gênante situaties waarin we zullen glippen tijdens onze zoektochten in de crypte. Om de aanwezigheid van een niet-persoonlijke ergo-buit te ontdekken, als je dat wapen wilt grijpen of dat oranje schild van de Terramorfe dropte, maak je dan klaar om meer te rennen dan degenen die naast je staan!

Gears of War

Als het op coop-games aankomt, is een van de eerste waar veel mensen aan denken terecht Gears of War. Het vermogen om samen met een vriend de hele verhaalmodus te spelen Xbox One of, in het vierde hoofdstuk, zelfs tussen pc en console is een van de werkpaarden van een van de meest vermakelijke en bloederige exclusieve Microsoft. Hieraan toevoegen we een van de meest succesvolle horde modi in het hele videogamepanorama en is de foto voltooid. Fotograferen met sprinkhanen of ze in tweeën zagen met je Lancer is veel leuker als je het met een buurman doet!

Lego Videogames

En we eindigen met een echte mammoet-serie. Lego-games, nu meer dan vijftig hoofdstukken, werden geboren in de 1997 op de pc en zijn sindsdien voortdurend opnieuw uitgevonden en aangepast, waarbij ze merk en series volledig van elkaar verschillen. Ninjago, Lego City, Batman, Harry Potter, Marvel, Pirates of the Caribbean, Star Wars en tientallen andere merken zijn veranderd in kleurrijke digitale stenen (en niet) om plezier te hebben. Ook in dit geval is een van de echte sterke punten van de serie de lokale coöperatieve modus waarin spelers veel verschillende personages kunnen nabootsen, afhankelijk van de reeks lidmaatschap, die elk unieke en bruikbare krachten hebben om de verschillende puzzels te overwinnen. ze worden voor ons geconfronteerd.