Een maand wordt overgelaten aan de officiële lancering van Sea Of Thieves, de piraten-sandbox door Rare, en in aanvulling op de recente publicatie van de hardwarevereisten, Mike Chapman, een van de ontwikkelaars van de videogame, gaf nog een goed nieuws aan de fans: er zullen nooit buitdozen zijn of betaal om te winnen in Sea Of Thieves.

Chapman neemt de positie in van ontwerp directeur voor Sea Of Thieves, e bevestigd dat zal er niet zijn elke vorm van microtransactie bij de lancering van het spel. Hij voegde eraan toe dat de koers van het spel Rare zou kunnen pushen om sommige vormen van microtransacties te overwegen, maar dat deze nooit in de vorm van buitdozen zullen komen.

Volgens Chapman, microtransacties puur cosmetisch van aard ze zijn een mogelijkheid zolang ze "de spelers niet verdelen" en dat ze de omgeving respecteren. "Er zal nooit enige vorm van gokken zijn in Sea Of Thieves, van welke aard dan ook," voegde hij eraan toe, en stemde uiteindelijk de monteurs in betalen om te winnen als "volledig uit den boze".

Het wachten op Sea Of Thieves duurt iets meer dan een maand: de zeldzame sandbox wordt vrijgegeven de 20 maart 2018.