De geluidsontwerper van Subnautica, Simon Chylinski, werd ontslagen na protesten voor haatverklaringen die op zijn rekening werden gedaan Twitter.

Subnautica Het is een overlevingsonderzeeër vol storende dierengeluiden en een techno-soundtrack. In het weekend ontdekten fans van het spel een reeks racistische en gendergebaseerde tweets geschreven door de geluidsontwerper. De tweets lijken te zijn ontdekt nadat een poll van 2016, gemaakt door regisseur Charlie Cleveland, weer aan de oppervlakte is gekomen. In deze enquête werd gevraagd of spelers de voorkeur gaven aan "spelen als een vrouw" of dat ontwikkelaars "het hoofdspel" moesten verbeteren. Vervolgens annuleerde Cleveland de peiling, waarop Chylinski had geantwoord "We hebben een" diversity slider "nodig in de opties. Het maakt het personage geleidelijk [sic] donkerder, vrouwelijker [sic] en minder sexy. " Cleveland typeerde het gedrag van Chylinski als een eenvoudige "trollen".

Vervolgens vonden Twitter-gebruikers vele andere dubieuze uitspraken in het Chylinski-feed, inclusief immigratie-tweets die dat beweren "Het importeren van willekeurige mensen uit de derde wereld importeert ook criminaliteitscijfers en IQ's op het derde niveau." Nog een tweet spotte met een overzicht van YouTube over genderdiversiteit door een meme aan te halen die vaak wordt gebruikt om licht te werpen op transgenderproblemen. Andere tweets belichten de mondiale loonverschillen tussen mannen en vrouwen, prijzen kolonialisme of verwijzen naar "SJW-logica". Hoewel sommige van deze beweringen althans gedeeltelijk lijken te trollen, hebben Unknown Worlds, de ontwikkelaars van het spel, actie ondernomen door het te schieten, zoals bevestigd door Charlie Cleveland in Kotaku.