Xbox Game Pass is een nieuwe service die spelers elke maand een catalogus van meer dan honderd titels aanbiedt om te spelen wanneer je maar wilt. Dit is zeer succesvol geweest, althans in de media, en is terug op het onderwerp Phil Spencer.

Door tweets in reactie op sommige gebruikers, legde het hoofd van de Xbox-divisie dat uit er is veel belangstelling van verschillende studies die willen observeren hoe de service zal evolueren. Microsoft is van plan om te beginnen met zijn first-party games, maar het doel is om het uit te breiden naar anderen:

We praten over de service, hoe dit van grote waarde is, een abonnement en een nieuw model dat mogelijkheden voor creativiteit zou kunnen bieden, vooral voor spellen voor één speler:

Phil Spencer zegt vervolgens dat in de toekomst zullen zelfs oudere games compatibel zijn met de originele Xbox, zelfs als deze langzamer zijn dan die voor Xbox 360:

Het uitgangspunt om ervoor te zorgen dat Xbox Game Pass allemaal worden ze een dienst van kwantiteit en kwaliteit; We hopen echt dat Microsoft en de verschillende softwarebedrijven zich inzetten om op de lange termijn een uitstekend product aan consumenten te bieden.