De Alien-franchise heeft verschillende malen de overgang tussen het grote scherm en de videogamewereld geconfronteerd en kennelijk hij zal het opnieuw doen binnenkort. Het is inderdaad in ontwikkeling een nieuwe Alien door FoxNext Games, dat een studie heeft samengesteld van veteranen over de ontwikkeling van videogames. De titel zal er een zijn schutter speelt zich af in het universum van de franchise en heeft een aanhoudende wereld.

FoxNext is geen traditioneel videogamebedrijf: het behandelt VR, installaties voor pretparken en verschillende vormen van entertainment. Voor de ontwikkeling van deze titel hebben ze Cold Iron Studios gekocht, een team van ontwikkelaars die werkte aan titels als BioShock Infinite en Neverwinter Nights.

Vreemd

Op dit moment hebben de ontwikkelaars geen aanvullende informatie vrijgegeven over het spel dat wordt ontwikkeld, ze hebben benadrukt zowel de aanwezigheid van een hardnekkige wereld als de ervaring van Cold Iron met MMO's. In het licht van deze informatie is het redelijk om te denken dat het een multiplayer-shooter kan zijn, op het model van titels als Destiny.