Nintendo Switch, zoals jullie allemaal weten, had echt een uitzonderlijk lanceerjaar.

Nog maar een paar uur geleden is het nieuws dat de thuisconsole Nintendo overtroffen zijn in de Noord-Amerikaanse verkoopgegevens (dus op een markt meestal niet echt Nintendo-vriendelijk) Xbox One, sterk van de output van de Xbox One X, Dat de PS4, in de maand december.

De aankondiging werd gedaan door dezelfde Head of Marketing op de Xbox, Aaron Greenberg (wat niet teleurgesteld is om eindelijk eens de console van Microsoft af te maken met die van Sony).

Maar zoals in de sport, voor zoveel rookies die exploderen en dan onderweg verloren gaan, zal het het tweede jaar zijn dat de magnitudes van de Schakelaar.

Inderdaad, de president zelf van de Nintendo Tatsumi Kimishima, heeft al verklaard dat het tweede jaar cruciaal is om op lange termijn succesvol te zijn.

Met het zien van de projecten in de pijplijn voor Nintendo Switch, kan aan alles gedacht worden, behalve een druppel door zowel interne als externe ontwikkelaars, die, zich bewust van het succes van deze console, zeker hun best zullen willen doen om aan de slag te gaan " wagen van de winnaars ".

De enige twijfel zal zijn dat na het schieten 5-bommen zoals Zelda, Mario Kart, Mario Odissey, Splatoon 2 e Xenoblade 2, Nintendof zal het genoeg patronen hebben om de rente hoog te houden en bepaalde nummers te vermalen?

Vanuit dit oogpunt zal de bijdrage van externe bedrijven, die eindelijk het licht zien (het meest verwachte platform voor de nieuwe Square Enix RPG, op dit punt van fundamenteel belang zijn) Project Octopath Traveler) en de implementatie van de betaalde dienst voor online, die een beetje 'de neus zou kunnen worden voor veel gebruikers, die niet zien dat ze moeten betalen om op het netwerk te spelen.

En je zult je "2 cent" straffen voor het succes van Nintendo Switch?

PS: la Schakelaar heeft al meer dan de Wii-U in Japan ... maar ik denk niet dat het veel heeft geduurd