Nog maar een jaar geleden Samus Blackley, maker van de eerste Xbox, definieerde de controller Duke "geweldig op een pijnlijke manier"En inderdaad zijn zijn opvolgers veel leaner; nu keert de mishandelde gamepad meer fit dan ooit terug (min of meer).

Blackley heeft dat inderdaad aangekondigd Duke keert terug naar de markt en het zal worden geproduceerd door Hyperkin op Microsoft-licentie; wordt vanaf het begin verkocht vanaf volgend voorjaar tot de prijs van 70-dollars en ondanks dat het een getrouwe reproductie van het origineel is, zal het nog steeds kleine verbeteringen hebben.

Xbox

Aan de voorkant hebben we een OLED-scherm die de animatie van de ontsteking van de console reproduceert, dan hebben we twee bumpers (RB en LB) om de controller bruikbaar te maken, zelfs met moderne spellen, en een USB-kabel om het te verbinden met de Xbox-consoles en de pc; het was in plaats daarvan verwijder de geheugenkaartsleuf. Het lijkt misschien een nostalgie-operatie, maar volgens Blackley is dit niet zo:

Nintendo en andere bedrijven hebben nostalgische producten gemaakt, maar ze zijn anders. Ik wil ze niet bekritiseren, maar het is waar. Dit is geen nostalgisch object om de titels van het 8-bit-tijdperk te spelen. Met deze pad kun je moderne titels spelen op moderne apparaten.

Nostalgische operatie of minder, liefje Hertog is het klaar om terug te komen, wil je het kopen of ben je gewend aan de nieuwe controller die de Xbox One biedt?