Minder dan twee weken van officiële lancering door Monster Hunter: World on consoles, de producent van het spel, Ryozo Tsujimoto, heeft ons eraan herinnerd dat buitendozen en microtransacties niet verenigbaar zijn met de filosofie die Capcom hanteert. Het is niet de eerste keer dat hij erover praat, maar Tsujimoto viel dit keer in de details die de beslissing motiveerden.

In een interview met Trusted Reviews, legde Tsujimoto uit dat de sleutel tot het functioneren van een coöperatief spel als Monster Hunter: World harmonie is tussen teamgenoten, zoals sommigen zouden hebben in hun inventarisitems die ze niet verdienden op het veld , op monsters jagen. Tsujimoto aarzelt niet om het als pay-to-win te definiëren, en is van mening dat het fricties zou kunnen creëren. Het is niet duidelijk of cosmetische microtransacties of hoe dan ook zonder impact op de gameplay volledig zijn uitgesloten.

Maar wat de moeilijkheid betreft, Tsujimoto is heel duidelijk - het doel van Monster Hunter: World is om de speler aan te moedigen tactische problemen met humor en vaardigheid op te lossen. De producent definieert het overwinnen van de obstakels die de gameplay met zich meebrengt als 'een grote emotie' die het niet verdient om geruïneerd te worden door een kortere weg te bieden in ruil voor geld. Het interview is beschikbaar qui.

Monster Hunter: World zal worden uitgebracht op 26 januari 2018 voor Xbox One en PS4, terwijl de lancering van de pc met een vertraging van zeven maanden komt.