Pokemon GO is gemaakt om overal en gespeeld te worden op onconventionele manieren, maar misschien verwachtten zelfs zijn meest enthousiaste fans dat nietoveral omvatte ook een bijeenkomst van staatshoofden. Toch gebeurde het: de eerste minister van Noorwegen, Erna Solberg, ging naar de Verenigde Staten voor haar derde officiële ontmoeting met president Donald Trump. En hij misleidde het wachten voor de ontmoeting door zich in te zetten voor het vangen van Pokemon.

PM Norway Pokemon Go
Erna Solberg speelt Pokemon GO voor de ontmoeting met Trump

Het is niet de eerste keer dat Solberg op ongepaste plaatsen Pokemon GO speelt: in de 2016 speelde hij daar tijdens een sessie van het Noorse parlement.
Hij ontkende ook dat hij op zoek was naar Tauros - wat een regionale exclusiviteit is voor Noord-Amerika: in een interview met het Noorse tijdschrift Dagbladet beweerde Solnerg dat hij via Pokemon GO een bericht naar zijn familie had gestuurd.

Solberg's passie voor titels mobiel is niet beperkt tot Pokemon: in de 2014 hadden journalisten bevestigd dat ze het 300e niveau van hebben overschreden Candy Crush Saga. Wat kan ik zeggen, gefeliciteerd!