Terwijl Xbox One- en PS4-bezitters moeten een paar dagen wachten om te genieten van Monster Hunter: Worldde PC Gamer heeft maanden van wachten voor hen. Het was duidelijk uit de aankondiging van het spel dat de pc de release van MH later zou hebben gezien, maar niemand verwachtte een volle zeven maanden later.

Capcom heeft besloten om uit te leggen waarom van deze vertraging en de redenen lijken absoluut redelijk.

"Rekening houdend met de hoofdtitels van Monster Hunter dit wordt onze eerste pc-titel ed het is iets dat we goed willen doen"Zei Ryozo Tsujimoto, game-producent, op GamesRadar en zoals gemeld door PCGamer.

"We wilden onze middelen niet wijden aan PC-portering tijdens de ontwikkeling van consoleversies en als gevolg daarvan niet onze volle aandacht kunnen geven. We willen dat de consoleversies uitgaan en wij dan ons toewijden aan de pc-versie, het nemen van wat meer tijd om dit zo goed mogelijk te laten verlopen. '

Tsujimoto heeft ook benadrukt dat zelfs met uitzondering van het werk dat nodig is om de game goed op de pc te laten draaien, er ook sprake is van matchmaking en andere services van het PSN en Xbox Live die Capcom op de pc moet vervangen. Dit betekent een nieuw matchmaking-systeem moeten bouwen en problemen oplossen waar het Monster Hunter-team nog nooit mee te maken heeft gehad.

Monster Hunter World

"Ik hoop daarom dat de pc-gebruiker niet langer hoeft te wachten een beetje 'meer tijd, we moeten in staat zijn om een ​​echt goed geoptimaliseerde portering te realiseren"Hij besloot.

Er zal volgend weekend nog een zijn Monster Hunter World bèta exclusief op PS4, die zal duren van 19 tot 22 januari.

De titel wordt verwacht op de 26 januari voor PlayStation 4 en Xbox One.