Ongelofelijk succes, record na record. Nadat je de console-scepter sneller hebt verkocht in de eerste tien maanden sinds de introductie in de Amerikaanse geschiedenis, is hier nog een record voor Nintendo Switch, deze keer alle Italiaans.

In feite heeft Nintendo Italia dat in ons land aangekondigd via een persbericht Switch is in de eerste tien maanden na zijn lancering de verkoop van Wii in dezelfde periode voorbijgestoken. Als we denken aan het heilige monster dat de Wii was en dat veel van zijn succes te danken is Wii Sport, spel beschikbaar in een bundel met de console sinds de lancering, we kunnen begrijpen hoeveel het eigenlijk goed doet Switch in the world and in Italy:

Nintendo Italia bevestigt dat Nintendo Switch ook in Italië buitengewone resultaten heeft behaald en daarmee de verkoopcijfers van de Wii in de eerste 10-maanden sinds de lancering heeft overtroffen. De gegevens worden gecombineerd met de data die al door Nintendo of America is aangekondigd, waarbij Switch de console was die sneller dan de hele tijd in de VS werd verkocht, wat de concurrenten ver overtrof.

De 2018 wordt het jaar van bevestiging voor de hybride console, wie weet of Nintendo zal erin slagen om de absurde nummers van het eerste jaar te behouden en als het na verloop van tijd gaat verkopen wat de Wii deed.