Het nieuws dat de processors van de Intel (net als die van andere merken) die grote beveiligingsfouten vertonen, is nu bij iedereen bekend, omdat deze zelfs op media die niet in de industrie zijn, algemeen is goedgekeurd.

Veel interessanter om erachter te komen dat de CEO van de Intel, Bryan Krzanich, Heeft "Willekeurig" aandelen van het bedrijf in zijn bezit verkocht voordat het nieuws openbaar werd.

Natuurlijk verwerpt Intel de aantijgingen dat deze operatie is gedaan naar aanleiding van de ontdekking van het gebrek, maar dat het deel uitmaakt van een mechanisme dat de bedrijfsleiders helpt de beschuldigingen van "Handel met voorkennis".

Het blijkt dat Krzanich we hebben deze 1-uitverkoop gepland een maand voor de daadwerkelijke operatie en dat, voor een volledig toevallig geval, juist in deze periode, dit probleem is ontdekt dat veel problemen geeft aan Intel en daarbuiten.

De omvang van de verkoop, ongeveer 39 miljoen dollar, had echter de aandacht van de SEC (Securities and Exchange Commission, de Amerikaanse versie van CONSOB, de instantie die toezicht houdt op de markten) die een onderzoek zou kunnen openen.

Dan Intel niet alleen bevindt het zich al in een zwarte periode in termen van imago, zowel voor het publiek als voor beleggers, maar een mogelijk SEC-onderzoek kan de Californische reus een grote klap geven, waardoor de hoop op een herstel van de aandelen op de beurs op de korte termijn wordt begraven .