Nintendo Switch het is nu de best verkochte huisconsole in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Vanaf de 3 maart van vorig jaar werd de schoonheid van 4,8 miljoenen consoles verkocht.

In een triomf persbericht vandaag de dag, Nintendo bevestigde dat de verkopen in deze 10-maanden hoger waren dan die van andere binnenlandse consoles in de geschiedenis van de Verenigde Staten. De vorige recordhouder? Altijd van Nintendo, met zijn Wii.

Over de 60% van Switch-eigenaren heeft een kopie van Super Mario Odyssey, terwijl de titel van de lancering The Legend of Zelda: Breath of the Wild het is op 55%. De helft van alle eigenaars van switches hebben ook een kopie van Mario Kart 8 Deluxe.

Vooruitblikkend benadrukte Nintendo de aankomende games zoals Kirby, Bayonetta en Yoshi, die allemaal in de 2018 verschijnen. Externe uitgevers zoals EA, Activision, Ubisoft, Capcom, Sega, Take 2 en Bethesda zijn genoemd als "continue ondersteuning" voor de console.