Een van de nieuwigheden of, beter, terugkeren naar het verleden van Nintendo Switch is het gebruik van de cartridges zoals in de tijd van de N64 (in een ander formaat natuurlijk) en de Nintendo DS-lijn; deze hebben zeker voordelen ten opzichte van cd's: minder volumineus en sneller, maar de cartridges hebben dat wel hogere productiekosten in de capaciteit / prijsverhouding.

Om deze reden zijn in eerste instantie de cartridges die door het softwarehuis worden gebruikt voor hun games beperkt tot de 32 giga en daarom, in het geval dat een spel deze dimensie overschrijdt, is het noodzakelijk om zijn toevlucht te nemen tot de spel op cartridge plus andere mal om te downloaden en installeer in de console. Vroeg of laat zouden ze arriveren (en arriveren) le cartridges van 64 giga die de meeste van deze problemen zal oplossen, maar helaas we zullen moeten wachten op de 2019.

schakelaar

De officiële redenen zijn onbekend, maar volgens de Wall Street Journal, alles zou te wijten zijn Nintendo's handelsovereenkomsten met sommige fabrikanten van cartridges, die daarom de laatste alleen in de 2019 zou willen vrijgeven; het is in elk geval geen goed nieuws voor softwarehuizen die nog steeds de beschikbare ruimte zien en voor gebruikers die dat vroeger of later zullen zijn gedwongen om een ​​microSD te kopen ruim dat de vele mal kan bevatten om meer te downloaden.