De kerstvakantie komt eraan en het is tijd om families bij elkaar te brengen om plezier te hebben met de geliefde sociale spellen waar we beginnen met enthousiasme en kansen om te winnen, maar dan eindigen we zonder een graantje en willen we zo snel mogelijk stoppen.

Maar nu zijn we in 2017, naast 2018 zijn de games van de toekomst elektronisch en wat een betere gelegenheid om plezier te hebben met een Mario-feest. Nintendo heeft ons gezien en de nieuwe gepubliceerd om zo te zeggen, Mario Party: De Top 100 wat, zoals te raden is door de titel, is een verzameling van de beste honderd minigames gekozen uit alle hoofdstukken van de serie, vanaf de eerste voor Nintendo 64 duren voor Wii U. Dit zou al een hoge kwaliteit moeten garanderen, omdat elke Mario Party zijn beste minigames heeft gehad en we ze allemaal of bijna allemaal in deze verzameling vinden; maar als je zoveel uitstekende ingrediënten hebt en ze allemaal in een enkele ketel gooit, is het succes van het gerecht niet gegarandeerd.

Mario Party: De Top 100

Eenmaal begonnen met de game waarmee we worden geconfronteerd zeer eenvoudige menu's en dit is goed: een paar franje en je begint meteen te spelen in een van de beschikbare modi: 100 minigames, het "verhaal" single player, een marathon van minigames waar je de hoogst mogelijke score moet halen, uitdaging minigames e decatlon, waarin we de regels bepalen om tot een einddoel te komen. Interessant omdat het ook werd ingevoegd een soort encyclopedie, met informatie over alle Mario-feesten waaruit de minigames zijn gemaakt, de muziek (waarvan sommige worden ontgrendeld) en de hoofdpersonen van de serie; een kleine toevoeging die het idee van "goed" maaktlaatste hoofdstuk"Van de serie, helaas alleen bij uitstek.

Het eerste wat je moet doen is voltooi de verhaalmodus om alle Xnumx-minigames te ontgrendelen en hier komt de eerste Mario Party-limiet: de Top 100; geen boards, geen intermezzo's, geen dobbelstenen om te schieten, alleen minigames om één voor één onder ogen te zien tot het einde van de wereldbaas. De minigames worden zo genoemd vanwege hun flitskarakter, maar dit is waar, maar als je merkt dat je het ritme van het spel moet doorbreken, omdat je een uitdaging moet aangaan die 5 seconden lang goed blijft, blijft een beetje 'het verlangen om verder te gaan op de zoals het oudejaarsdiner.

gelukkig de eilanden waarvan de verhaalmodus is samengesteld, zijn niet zo veel en je komt snel genoeg bij de eindbaas en hier is er echter een welkome verrassing, vooral omdat we praten over het einde van een partygame en niet over een platform: een uitdaging om als laatste te spelen, met een spanning en een 'epischheid die dat minimum van voldoening geeft voor het hebben van een modus die, hoewel kort, een eeuwigheid lijkt te duren.

Het hart van Mario Party is natuurlijk altijd al de multiplayer geweest en hier, ook hier, zondigt Mario Party een fundamenteel aspect: het ontbreken van spelborden, waar inderdaad bijna alles gebeurt. Zoals eerder vermeld, hebben we in deze The Top 100 alleen minigames achter elkaar en alleen in een van de modaliteiten, minigames uitdagen, hebben we een enkel klein bord waar alles gebeurt, op zoek naar de sterren en munten om dat te doen. ze worden willekeurig gegenereerd op verschillende punten op het bord. Jammer dat dit zo klein is dat waar het toevallig wordt gegenereerd, de sterren zullen altijd te dicht bij een van de spelers zijn die in een enkele beurt of hooguit twee in staat zullen zijn om ze te bereiken en in bezit te nemen, zonder de gelegenheid te geven aan anderen om te hopen op het bereiken en lanceren van een uitdaging in mini-games voor suprematie. In elk geval dit is absoluut de grappigste modus, omdat de actie wordt verbroken door het bord dat, zij het klein, ruimte laat voor een bepaalde (minimale) hoeveelheid strategie bij het gebruik van een aantal bonus- of malusitems die ons in een voordelige positie plaatsen, waarbij soms het lot van het spel teniet wordt gedaan.

Dit is alles dat zich omringt, maar het hoofdgerecht is natuurlijk de mini-games, in deze serie zoals nooit tevoren. De eerste gedachte is natuurlijk dat deze allemaal erg succesvol zijn als we worden geconfronteerd een selectie van de beste minigames van 100, maar helaas is dat niet zo. Naar mijn mening zijn de echt leuke mini-games die het vermogen van de speler belonen iets meer dan twintig, met andere leuke maar te korte of andere echt onbetekenende, met een duur van een paar seconden waarin geluk de meester is, met sporadische gevallen waarin geluk de enige is die het lot van een wedstrijd bepaalt. Maar de hulp helpt ons mogelijkheid om aangepaste lijsten te maken naast de voorgedefinieerde indeling per console of type mini-games, waarin we onze favorieten kunnen invoegen om alleen of speciaal voor die favorieten te kunnen spelen. Afwisselende "diepere" minigames zoals volleybal voor anderen minder veeleisend en sneller als een race van auto's op de baan kan ervoor zorgen dat de game die is aangepast aan onze behoeften in staat is om iedereen, veteranen van de serie, te vermaken en tegelijkertijd te belasten of niet.

Die waar Mario Party zeker is: De Top 100 slaagt erin technische sector: voor de meer nostalgische om oude minigames bijgewerkt met moderne graphics te zien, met een goed geïmplementeerde 3D (maar zoals altijd niet essentieel voor gameplay doeleinden), het is een plezier, met Goed gemaakte veelhoekige modellen en werelden met kleurrijke arena's. Hetzelfde kan gedaan worden voor de soundtrack, die altijd in staat is om dat feestgevoel over te brengen dat een game van het woord "party" in de titel niet kan missen.

Mario Party: De Top 100 faalt in zijn bedoeling om een ​​hoofdstuk te zijn dat de voorgangers kan vervangen, gezien de aanwezigheid, idealiter, van de beste minigames die ooit gemaakt zijn, maar het is nog steeds leuk als en alleen als gespeeld met vrienden (die uiteraard een console moet hebben, maar niet noodzakelijk het spel, dankzij de functie "downloaden en spelen") En door een zorgvuldige selectie van minigames, die vervolgens het totale aantal minigames drastisch vermindert waarvan de uitdaging het waard is om een ​​winnaar te kiezen.

We zijn bijna bij 2018, maar misschien de beste en de oude monopoli, Sinco, ganzengans e tombola kan nog steeds de voorkeur hebben boven dit videospel tijdens de feestelijke avonden met vrienden en familie.