De controverse over de buitendozen heeft niet alleen tot een verhit debat tussen consumenten en liefhebbers van videogames geleid, maar heeft ook de aandacht getrokken van beleggingsadviseurs en regeringen. Tenminste een van deze, de regering van Nieuw-Zeeland, heeft een beslissing genomen over het langlopende debat over buitendozen en hun potentiële aard als een kansspel.

Voor de Afdeling interne zakenof het Nieuw-Zeelandse Ministerie van Binnenlandse Zaken voldoen de buitboxen niet aan de wettelijke vereisten om als weddenschappen te worden geclassificeerd. Hetzelfde ministerie verklaart dit in een e-mailuitwisseling met Gamasutra, legt uit dat de buitboxen (en hun inhoud) niet in geld kunnen worden omgezet en geen geldprijzen bevatten, dus volgens de wet van Nieuw-Zeeland, ze kunnen niet als gokken worden beschouwd. Bovendien is online wedden niet verboden in Nieuw-Zeeland.

Niet alle meningen die tot nu toe door de regeringen zijn geuit, zijn matig en wachten op die van Nieuw-Zeeland. Van de Amerikaanse staat Hawaï een Franse senator, En met Nederland en België op de eerste rij blijft de controverse netelig. In ieder geval voor de Nieuw-Zeelandse markt moeten softwarevestigingen die het systeem implementeren geen korte-termijn juridische problemen verwachten.

Reacties

antwoorden