Het lijkt gisteren toen ik voor het eerst in de speelkamer (ik had 7 jaar) mijn eerste 100-lire in een kast met straatvechter.

Destijds was er geen selectie van personages die je vandaag kunt vinden, automatisch was het enige speelbare personage wat we vandaag kennen Ryu (gezichtskring was bruikbaar voor de 2 Player alleen voor 1 vs. 1-spellen) en het was prachtig.

Ik herinner me nog een of andere truc om een ​​te maken Hadoken tegen Mike om een ​​beetje energie te nemen en dan zichzelf in een lage parade te zetten en de tijd af te maken om te winnen zonder te spannen en de emotie om de eerste keer aan te komen en te verslaan Sagat, het was heel goed.

Om een ​​te maken Hadoken hij friemelde als een gek op de joystick, wat resulteerde in meerdere breuken van hetzelfde (tot het geluk van de gamesroommanager), maar de emoties die dat spel kon geven leken uniek en onherhaalbaar ... maar ik had het mis want na een paar jaar is het tweede hoofdstuk aangekomen , een van de beste (zo niet de beste) vechtspellen ooit en vanaf daar is de rest geschiedenis.

Dus we zijn 30 jaar dat we deze mythe leven en Capcom hij wilde het onthouden.

In feite wordt voor mei 2018 verwacht de release van een compilatie met de schoonheid van 12-titels van de saga genaamd Street Fighter 30th Anniversary Collection (wat een originele naam!), aangekondigd tijdens de finales van de Capcom Cup.

De opgenomen titels zijn die voorafgaand aan de release van Street Fighter 4 en Street Fighter II: Hyper Fighting, Super Street Fighter II Turbo, Street Fighter Alpha 3 e Street Fighter III: 3rd Strike er zal ook een smakelijke online-modus zijn.

Hier zijn de titels aangekondigd in deze compilatie

De game is beschikbaar voor 4 Playstation, Xbox One, Nintend Switch en pc, dus je hebt geen excuus dat je apparaten niet worden ondersteund.

PS: wat iedereen tegenwoordig kent als de Tatsumaki SenpukyakuHoe noemde je het toen? Ik ben op weg om te zeggen dat ik het heb uitgesproken "ATTACCHENSPLUGEN"