Portaal het is zeker een van de symbolische titels van Klep, samen met de beroemde FPS Half Life. Het puzzelavontuur geboren in de 2007 ging al snel de harten in van veel gamers die na twee hoofdstukken hoopten op de komst van zelfs een derde hoofdstuk (in volledige Half Life 3-stijl). Nu komt er een nieuwe game, maar daar hoopte je niet op.

Bridge Constructor: Portal is een samenwerking tussen de ontwikkelaar ClockStone Software en Valve van Bridge Constructor. Daarin kan de speler puzzels oplossen die betrekking hebben op vrachtwagens die onheilspellende kloven kruisen, maar in tegenstelling tot andere bruggenbouwspellen zoals Poly Bridge, kan de typische Portal-technologie worden gebruikt. Bovendien zal GLaDOS er zijn om je lastig te vallen.

Valve heeft de afgelopen jaren zowel Portal- als Half-Life-licenties uitgeleend, maar alleen voor gratis fanprojecten. Dit is de eerste keer dat iemand een grootschalige zelfstandige game heeft gemaakt voor meerdere platforms in het portal-universum.

Bridge Constructor: Portal wordt op december 20 uitgebracht op pc, Mac, Linux en mobiele apparaten. Hij komt begin volgend jaar op Playstation 4, Nintendo Switch en Xbox One.