Een streamer heeft een pay-per-view van de UFC uitgezonden op verschillende platformen, waaronder Twitch, die deed alsof het een spel was in het officiële UFC-videogame.

De betreffende streamer, AJ Lester, zond UFC 218 op zondagavond uit en hield de controller tijdens de duur van het evenement in de hand. Eén clip ging in het bijzonder viral op sociale media: tijdens het main event tussen lichtgewichtkampioen Max Holloway en de Braziliaan Jose Aldo zorgde Lester ook voor de geluidseffecten en klaagde dat hij geen schot had gered. De clip is niet langer beschikbaar op bijna alle sociale media, op verzoek van UFC Publications, voor schending van het auteursrecht. Maar je kunt het nog steeds vinden op Twitter! Om precies te zijn, qui.

Lester heeft ook de VOD van het evenement geannuleerd, maar maakt zich niet echt zorgen en verklaart dat hij niet is benaderd door de autoriteiten of dat hij nu officiële klachten heeft ontvangen. Ondertussen werd zijn kanaal, waarvan hij zei dat het al een aantal jaren rond de 2000-gebruikers was genageld en waaraan hij slechts parttime werkte, ondergedompeld in nieuwe registraties, waardoor zijn e-mailinbox verstopt raakte.

Gratis adverteren maakt het zeker geschikt voor UFC 3, dat net als andere EA-games last heeft van de controverse rond de buitendozen.