Een belangrijk en nooit eerder-gelijkaardig onderwerp zoals dat van de buit doos hij kon ook niet onverschillig blijven tegenover een beroemde marktanalist Michael Pachter, die geen kans geeft om zijn, soms met zeer impopulaire adviezen te zeggen.

Op zijn Twitter-profiel heeft Pachter zijn mening goed blootgelegd het gaat absoluut tegen degenen die buitendoos beschouwen als gokken, om aanzienlijke gevolgen te veroorzaken in landen als België, Australië en Hawaï. Voor de analist is het ding gewoon belachelijk, en de politici die deze beslissingen hebben genomen, moeten allemaal naar huis worden gestuurd:

Ik vraag me af of de wetgevers hebben gehoord van Clash of Clans, League of Legends, Candy Crush. We hebben echt voor idioten gekozen. Het kan geen probleem worden en wetgevers zijn idioten. Het concept 'gokken' vereist een weddenschap om iets te winnen dat een tastbare waarde heeft. Als de overwinning niet kan worden verkocht of gemonetariseerd, is het niet gokken. Punto. Idioten. Ze moeten onmiddellijk aftreden.

Voor Michael Pachter dan wat (vooral) kwam met Star Wars: Battlefront II het is absurd, omdat we niets dan iets vinden vergelijkbaar met de vele microtransformaties dat we dagelijks leven met gratis te spelen spellen op smartphones, waarvan sommige zo beroemd zijn Clash of Clans o Candy Crash. Er moet een andere toespraak worden gedaan voor zoiets Counter Strike Skin: Global Offensive, aangezien deze laatste feitelijk voor echt geld kan worden verkocht en dus vergelijkbaar is met echt gokken.

https://twitter.com/michaelpachter/status/933186212419969024

Een moeilijke positie, al dan niet gedeeld, die ons meer inzicht geeft in hoe het onderwerp steeds meer in de discussies van mannen in de industrie komt als Michael Pachter, wat contrasten en consequenties teweegbrengt.