Eerder deze week speelden de spelers van Destiny 2 ze merkten dat ze na het 20-niveau geen ervaring opdeden zoals verwacht. Verdere onderzoeken hebben aangetoond dat Destiny 2 bevatte een verborgen cooldown-systeem die tot 95% van de opgedane ervaring hebben geëlimineerd. Nu de tests op tafel liggen, Bungie heeft eindelijk bevestigd hoe het systeem werkt en gelukkig heeft hij het hele ding verwijderd.

Op dit moment neemt de ervaring geleidelijk toe als langere of activiteiten met een vaste duur zoals multiplayer-spellen en raids worden gehouden, terwijl ze progressief afnemen wanneer activiteiten snel en herhaaldelijk kunnen worden uitgevoerd, zoals het malen van publieke evenementen. We zijn niet tevreden met de resultaten en we hebben hetzelfde gehoord van de community. Met onmiddellijke ingang deactiveren we dit systeem. In de loop van de volgende week zullen we de gamegegevens controleren en bekijken om ervoor te zorgen dat deze wijzigingen aan onze verwachtingen voldoen, evenals die van u.

Kortom, met andere woorden: na een beetje speeltijd, zelfs als spelers bleven kijken, bijvoorbeeld 5.000XP verdiend, verdienden ze eigenlijk 50 of iets meer.

Bungie heeft echter in zijn verklaring het nogal rare afkoelsysteem niet verduidelijkt. Natuurlijk is het niet te vergelijken met het vreselijke systeem van Star Wars Battlefront II, dat de verwerving van nieuwe valutaspellen volledig heeft voorkomen, maar het blijft één ding om voorgoed te onderzoeken.