Na de vele controverses die hen beïnvloedden micro-transacties, de Playsaurus-studio besloot ze in de steek te laten Clicker Heroes 2, een vervolg op de beroemde gratis RPG-game.

De reden voor deze keuze is ethisch. Veel spelers, bijgenaamd "walvissen", gaven duizenden dollars uit aan het spel om robijnen te kopen, de valuta in het spel.

"Ik kan alleen maar hopen dat deze mensen het zich kunnen veroorloven en dat ze het hebben gedaan om ons te steunen, en niet omdat ze het slachtoffer waren van een verslaving. Helaas vrees ik dat dit niet het geval is, "zei de ontwikkelaar.

"We willen het geld niet als ze afkomstig zijn van iemand die beweert ze te hebben uitgegeven, omdat het hun leven aanzienlijk slechter maakte. We willen geen gebruik maken van de spelers die hun verslaving ontkennen. En dit is waar een groot deel van free-to-play op is gebaseerd. Iedereen in de industrie lijkt te willen rationaliseren door de schuld te verleggen, ervan uitgaande dat de slachtoffers zich bewust zijn van hun status. Mensen kunnen hun beslissingen nemen, toch? Het lijkt echter niet correct. Hoewel heel weinig van onze spelers hebben geklaagd, leek het oneerlijk toen we ermee begonnen en het ziet er nog steeds zo uit. "

Clicker Heroes 2 komt uit in de 2018 en kost 30 $.