GWENT, de CD Projekt Red-videogame die het populairste kaartspel speelt in de omgeving van The Witcher, is tot nu toe volledig gewijd aan multiplayer. Dingen zullen veranderen met de komst van Thronebreaker, die zal introduceren een campagne voor één speler; het wachten is echter langer dan verwacht. Thronebreaker, die aan het einde van dit jaar moest uitvaren, komt volgend jaar aan (voorlopig is er geen specifieke datum).

Het goede nieuws voor GWENT-liefhebbers is dat de verwijzing is niet te wijten aan problemen van soorten maar tot een beslissing, door dev, van uitbreid de singleplayer-campagne, die de aanvankelijk beoogde grenzen overstijgt. Daarnaast heeft CD Projekt Red ook iets in petto voor liefhebbers van multiplayer: updates komen vaker voor, zodat u kunt verwachten meer kaarten, nieuwe uitdagingen en objecten te zien, evenals de onvermijdelijke patches.

CD Projekt Red gaf de aankondiging en besprak de staat van ontwikkeling, in een post op de officiële website van het spel, ondertekend door mede-oprichter Marcin Iwiński. De ontwikkelaars verontschuldigden zich voor het falen om de fans te begroeten, en degenen die hoopten om Thronebreaker tijdens de kerstvakantie te proberen, maar ze herhaalden dat ze nooit zullen aarzelen om een ​​spel uit te stellen, als dit betekent een beter eindproduct opleveren.

GWENT is sinds mei van dit jaar en in het verleden in open bèta we hebben ook gesproken van gesloten beta. De volledige lancering wordt verwacht voor de 2018.