Aangekondigd tijdens de vorige E3, hoewel er niets is gezien en we niet eens de titel van dit nieuwe hoofdstuk kennen, Pokémon voor Nintendo Switch is aan het ontwikkelen en blijkbaar Game Freak wil iets geweldigs creëren, die volledig breekt met het verleden waarmee we deze jaren gewend zijn geraakt. Ondanks de vele en vele veranderingen die zijn aangebracht, is de basisformule eigenlijk ongewijzigd gebleven en veel gebruikers zouden graag een "revolutie" zien om de interesse in de serie opnieuw uit te vinden: deze veranderingen, volgens bronnen betrouwbaar geacht (maar niet officieel) zal komen met de titel voor de Japanse hybride console.

Een gebruiker heeft daadwerkelijk gepost op Resetera een video van het telefoonboek gemakkelijk Allies, waarin een van de deelnemers zei dat sommige van zijn bronnen in de buurt van Game Freak de intenties van de studio bevestigden om een ​​titel te ontwikkelen die opvallend en geïnspireerd door Super Mario Odyssey en The Legend of Zelda: Breath of the Wild. We weten natuurlijk niet hoe deze inspiratie zal zijn, of dat dit allemaal waar is, maar het is zeker wenselijk dat we met het grote technologische overschot dat we in Game Freak-handen hebben, een vrij exploderende wereld, met meer spectaculaire en minder statische gevechten.

Voordat we te veel gaan dromen, laten we genieten van de nieuwe Ultrasole Pokémon e Ultraluna in afwachting van officiële informatie rechtstreeks van Nintendo, misschien bij de volgende E3 2018.