Een paar dagen geleden veroorzaakte Edmund McMillen (ontwerper van The Binding of Isaac en Super Meat Boy) een sensatie met uitspraken tijdens een podcast: volgens McMillen, tijdens de ontwikkeling van Plants vs Zombies 2, zou het ontslag van maker George Fan zijn gebeurd omdat hij verzette zich tegen de introductie van pay-to-win-systemen in de game, waarop EA in plaats daarvan stond.

Hoewel McMillen geen verdere details heeft verstrekt, gezien het huidige klimaat, de zaak explodeerde tot het punt dat George Fan ook heeft verklaard op Twitter dat ja, hij werd ontslagen, en ja, hij was tegen de transformatie van Plants vs Zombies in een "freemium" -spel, maar dat is alles wat hij er nu over te zeggen heeft. In de serie, die oren heeft om te horen ... Ondertussen, de voormalige Popcap-producent, Allen Murray, hij ontkende de geruchten, waarin staat dat het verhaal niet klopt en bereid is online te chatten om de twijfels van McMillen te verhelderen. EA heeft op dit moment geen commentaar gegeven op het nieuws.