Daarna Electronic Arts heeft een laatste aanpassing gedaan aan microtransformaties Star Wars: Battlefront II, door de mogelijkheid om zijn virtuele valuta te kopen uit te schakelen, heeft de uitgever er een vrijgegeven verklaring aan beleggers waarin hij verklaart dat hij niet verwacht dat deze actie veel van zijn inkomsten zal veranderen.

De verklaring komt als EA probeert beleggers angst voor het feit dat micro-transacties zijn een belangrijk onderdeel van de inkomsten die het bedrijf verwacht van Battlefront II in dit fiscale jaar tevreden te stellen. EA gelooft niet dat het te veel zal beïnvloeden.

De 16 november 2017 Electronic Arts Inc. ("EA") heeft in een bericht op zijn website op www.ea.com/news aangekondigd dat het alle in-game aankopen voor de Star Wars Battlefront II-titel tot verder zal deactiveren kennisgeving. Deze wijziging zou geen significante invloed moeten hebben op het fiscale jaar 2018 van EA.

EA is van plan later microtransmissies terug te sturen, maar heeft niet aangegeven welke vorm dit heeft.