In schijnwerpers draait alles nog steeds om EA en microtransmissies. Franse senator Jérôme Durain hij schreef een brief geadresseerd aan ARJEL, het Franse bureau dat online weddenschappen controleert. De brief is het zoveelste hoofdstuk van de saga dat begon met de controverses hierover naar de buitendozen van Star Wars Battlefront II. Op dit moment worden microtransmissies uit de game onderbroken, maar dat zijn ze wel een tijdelijke onderbreking.

De situatie blijft zich ontwikkelen: na het begin van het onderzoek door Holland en België, Frankrijk zou de volgende Europese lidstaat kunnen zijn die een standpunt over het geschil inneemt. Durain's brief (waarvan je een vertaling in het Engels kunt lezen qui) citeert Battlefront II expliciet en drukt de "wenselijkheid van het bieden van consumentenbescherming op dit gebied" uit. Hij merkt ook op dat andere landen de situatie volgen via hun respectieve agentschappen, en dat ARJEL misschien hetzelfde zou moeten doen.

Gezien de timing van deze gebieden, een oplossing is onwaarschijnlijk om de hoek. Echter, inzetten op pay-to-win-systemen in games zoals Battlefront II lijkt nu een beetje toekomstgericht. We zullen kijken of EA de opschorting van micro-transacties verlengt of dat ze terugkomen.