De vreselijke week van EA is nog niet voorbij. Zoals we gemeld hebben twee dagen geledenin feite hebben de Belgische autoriteiten een lopend onderzoek naar het "verrassende" buitendoosstelsel, waarbij gekeken wordt naar de mogelijkheid dat ze daadwerkelijk zijn een gok en moet daarom voldoen aan de relevante wetgeving. Nu hun directe buur, Holland, lijkt op het punt te staan ​​om aan het onderzoek deel te nemen.

Volgens a NU.nl, de Nederlandse spelautoriteit heeft buitdozen in de zoeker en vraagt ​​zich af of deze valt onder de categorie online gokken, die in Nederland is illegaal (terwijl gokken in bredere zin praktisch mogelijk is na het verkrijgen van specifieke licenties). De autoriteit zei dat het nog "in de onderzoeksfase" was.

Natuurlijk weigerde EA de beschuldigingen en voerde aan dat de Loot Boxes niet kunnen worden beschouwd als gokken omdat het gegarandeerd is dat de speler iets wint, hoewel hij niet weet wat. Dit is er een erg zwakke verdediging en het is onwaarschijnlijk dat hij enige overheidsinstantie zal overtuigen, en dit is misschien meer een chaos gebeurde op Reddit zou het kunnen verklaren Tijdelijke onttrekking van microtransformaties van Battlefront II.