In mei, hoofdontwerper van Civilization 5 Jon Shafer hij sloot zich aan bij een Paradox Development Studio om een ​​nieuw, geweldig strategisch spel te bereiken. Het was een groot succes voor Paradox en Shafer beschreef het als "een hilarisch moment" maar verliet na zes maanden de studio voor "creatieve verschillen".

Jon is een ambitieus, gepassioneerd persoon en heeft de afgelopen paar maanden goede discussies gevoerd met onze teams, "zei Paradox Mattias Lilja, vice-president van studio's. "In deze discussies is echter duidelijk geworden dat we op een creatieve manier verschillende dingen willen creëren en dan hebben we de gemeenschappelijke beslissing genomen dat het het beste is om onszelf te scheiden. We wensen Jon het beste toe in het volgende deel van zijn carrière en ik wil hem bedanken voor zijn inspanningen tijdens zijn tijd bij ons.

Paradox heeft niets meer onthuld over de redenen voor zijn vertrek, maar "creatieve verschillen" duiden zelden op een gelukkige verdeling. Het is niet bekend of dit een impact zou kunnen hebben op het project waar het softwareapparaat aan werkte, omdat we op dit moment niet eens weten wat het was: Shafer weigerde erover te praten tijdens het interview met PC Gamer.