Ik wist niet dat ik sneed om het artikel te geven. Ik was onbeslist om er een waardige vlek van de Smerigliatore van te maken, of om er een gelegenheid voor een lucide analyse van te maken wat, meer dan controverse tegen de aanvallers, solidariteit met de slachtoffers was. Ik koos voor de tweede optie en geloofde de meest medeklinker en respectvolle formule voor een dergelijke gebeurtenis. Uiteraard een snuifje van gezonde en pure woede is onvermijdelijk, woede die ik besloot te luchten met de omslagafbeelding, "FUCK ISIS". Hoewel het geen actie is die specifiek door de laatste wordt opgeëist, het kiezen van de bekendste ingewijde is het wijzen (en veroordelen) van elk type islamitische actie en extremistische gedachte. Doe geen kwaad natuurlijk moslims met respect voor de wet, maar bovenal respectvol voor het leven. Ik heb er spijt van dat velen van jullie vandaag "beschaamd" moeten zijn, om verkeerd te gaan, wanneer christenen (en niet alleen) enkele jaren geleden het nog erger hebben gedaan. Het is gewoon een kwestie van timing.
Zeker, in de 800 had iemand geprobeerd onze ogen te openen:
"Religie is de hik van een onderdrukt wezen, het gevoel van een harteloze wereld, de geest van een geestloze staat. Het is de opium van mensen. ", Karl Marx.
Tot slot: moslimvrienden, je hebt het niet mis. Niet meer dan christelijke en geallieerde collega's.
Maar als jullie beiden je energieën beginnen te gebruiken, je oprechte hoop op verandering in iets dat echt revolutionair is, kunnen we vandaag stoppen met praten over ISIS, KKK, maffiosi die de leiding nemen over journalisten. Maar dit is een ander verhaal. Laten we het nieuws bespreken.

Comic Con

De 2, 3 en 4 november vonden plaats in Tripoli, Libië, de tweede editie van Libië Comic Con, de eerste eerlijke beurs om dergelijke inhoud naar die gebieden te brengen. Alles is mooi, maar vooral in orde: de organisatoren beschikten in feite over de nodige rechten om het evenement op te zetten. Helaas was geen toestemming genoeg om ze te voorkomen SDF (Special Deterrent Forces), zwaar geradicaliseerde militaire politie, Overval met het evenement en arresteer 20-mensen. 6 worden nog steeds bewaard, de rest is vrijgegeven nadat ze zijn geschoren en geschoren. De beschuldigingen zijn, zoals je je kunt voorstellen, een van de meer flagrante van de ander en alles is perfect gerelateerd aan de jihadistische stijl. Het komt allemaal door het delen van content door Comic Con op sociale media, delen dat heeft geleid tot "uitgebreide openbare verspreiding van kritische attitudes". Attitudes dat "Raakte de morele en bescheidenheid van de Libische mensen" en welke gebeurtenissen dat promootte "Kom uit het buitenland en gebruik de zwakte van religieus geloof en de charme van vreemde culturen." Niet alleen.
Alle gearresteerden werden ook beschuldigd van: "agnosticisme, atheïsme, vrijmetselaarsideeën hebben, in Halloween geloven, de geest van jonge mensen vervormen en de islam verlaten. "
Als gevolg van fysieke repressie kon mediacensuur niet worden gemist: het officiële Facebook Lybia Comic Con-evenement werd geëlimineerd, evenals video's van David Mack, een van de organisatoren van de beurs.

Comic Con

Namens de hele redactie van Video Games betuigen we onze oprechte solidariteit met alle organisatoren, de deelnemers, maar vooral de gearresteerden van Libië Comic Con. We willen hen ook niet alleen bedanken voor de moed die ze hadden, maar ook voor het proberen om de glans van de rede te brengen in politieke en sociale omstandigheden opgeslokt door de duisternis van haat en primitieve onverzettelijkheid. Als videogame-community kunnen we alleen maar trots zijn om te weten dat deze poging is gedaan, zelfs via videogames, die bevestigen dat ze een steeds belangrijker rol in onze samenleving kunnen spelen.

"Sleep of reason genereert monsters"... en we moeten klaar zijn om ze aan te pakken, niet alleen in de game. Nu meer dan ooit.

bron

Reacties

antwoorden