Het gaat niet terug tot de Eerste Wereldoorlog, het blijft altijd in de Tweede Wereldoorlog, maar een belangrijke stap terug werd gemaakt door Sledgehammer, ontwikkelaar van Call of Duty: WW2, dat eindelijk is gereactiveerd i speciale online gameservers van de titel zoals deze was aan het einde van het spel.

Aanvankelijk kon de schutter vertrouwen op een dedicated serverinfrastructuur, maar na enkele problemen de software had besloten om P2P te gebruiken, functioneel maar zeker niet vergelijkbaar met een online multiplayer die kan vertrouwen op specifieke spelspecifieke servers. Een van de problemen met P2P is bijvoorbeeld dat als de host om welke reden dan ook de verbinding verbreekt, het spel een paar seconden blijft hangen terwijl het spel de hostrol naar een andere speler overzet.

call of duty

De problemen van dedicated servers zijn opgelost en vervolgens Call of Duty: WW2 kan opnieuw rekenen op een solide multiplayer-game, maar op dit moment er lijkt nog steeds een klein probleempje te zijn gevonden door een laag aantal spelers. Waarschijnlijk zullen servers nog steeds volledig moeten stabiliseren, wat hopelijk niet langer zal duren dan verwacht.