EA heeft de rage van een aantal ongekende gamers aangetrokken, sloop van elk record op Reddit. In het oog van de orkaan de keuze om een grind van 40 uur aan te vragen voor elke ontgrendelbare held, een zet die volgens velen een kleine poging zou zijn om spelers ertoe aan te zetten geld uit te geven buit kratten beschikbaar in Battlefront. Maar niet alle negatieve feedback is gestopt bij dergelijke overwegingen: sommige zijn verder gegaan, met behulp van persoonlijke aanvallen en doodsbedreigingen.

Als gevolg hiervan ontving ten minste één medewerker van de EA zeven doodsbedreigingen en meer dan duizend persoonlijke aanvallen voordat zijn Twitter-profiel in de privémodus werd doorgegeven. In een tweet zei de medewerker dat hij rekening hield met de aanslagen om juridische redenen. Het spreekt voor zich dat dergelijke gedragingen pjuridische gevolgen op het internet precies zoals ze in werkelijkheid zijn.

In dit alles lijkt de controverse voorbestemd om door te gaan: EA heeft 75% -vereisten verlaagd om helden te ontgrendelen maar heeft ook verlaagt de prijzen aan spelers met de voltooiing van elke uitdaging - en dit keer zonder aankondiging, het breken van de ogenschijnlijke oprechtheid van het vorige gebaar. In het licht van deze groeiende storm is het inderdaad gepast om te herhalen dat niets persoonlijke aanvallen of doodsbedreigingen kan rechtvaardigen, of deze nu zijn gericht aan EA-werknemers of aan iemand anders.