Negen jaar zijn verstreken sinds de release van de laatste Devil May Cry, en de fans moesten genoegen nemen met de 2012 spin-off, DmC: Devil May Cry, en de speciale editie van de vierde titel, uitgebracht in de 2015. Er zijn echter nog steeds mensen die hopen op de release van het vijfde hoofdstuk, en volgens geruchten kunnen ze enige hoop hebben: een aankondiging zou kunnen plaatsvinden tijdens de PlayStation Experience, of PSX.

Het evenement zal plaatsvinden in Californië op 9 en december 10 en zal vol aankondigingen zijn. Dat Devil May Cry 5 daar misschien een van is, is een gerucht onthuld op Reddit door DasVergeben, in een lange post die lekken bevat op een assortiment van videogames en DLC. Volgens het betreffende lek zal Devil May Cry 5 worden onthuld tijdens de PSX, en hoewel dit detail misschien niet direct bekend wordt gemaakt, zouden Dante, Virgil en Black speelbare personages moeten zijn.

Er is geen bewijs om dit lek te bevestigen, ook al heeft Das Vergeben in het verleden gelijk gehad - bijvoorbeeld bij voorbaat de release van het DLC Pack Injustice voor Teenage Mutant Ninja Turtles. We nodigen echter uit om het nieuws met de tang te nemen, zelfs als de redenen voor optimisme er zijn - bijvoorbeeld Hideaki Itsuno, directeur van de serie, had zich verontschuldigd voor de afwezigheid van aankondigingen aan de E3 en had de fans gegarandeerd dat de ontwikkeling van de volgende game verliep soepel - er wordt niet gezegd dat de game eigenlijk een DmC is, maar wie weet.