DLC-ontwikkeling is tegenwoordig een standaard geworden voor de meeste videogames, maar een titel die het niet heeft (tenzij de plannen niet veranderen) is de nieuwe RPG Dontnod, ontwikkelaars van Herinner mij, Met als titel Vampyr. Cedric Lagarrigue, president van de Focus Home Interactive-uitgever, zei MCVUK dat het de bedoeling is om een ​​compleet spel te publiceren en vervolgens, als het goed verkoopt, een vervolg te geven.

Dit is een puur eenzame ervaring, we hebben DLC niet gepland. We zouden liever, als de acceptatie van het spel het rechtvaardigt, een vervolg bedenken. Wij en Dontnod hebben al ideeën, omdat er zoveel geweldige dingen te bieden zijn in zo'n universum.

In termen van budget is Vampyr in feite een drievoudige A van indiegames en "het universum, het thema en de kwaliteit van de game laten het bestaan ​​in winkels naast blockbusters". Het feit dat de pc een "minder gericht op retail" -platform is, dankzij de komst van Steam en andere digitale platforms, is een belangrijke factor om low-budget games te laten slagen, iets dat goed is voor iedereen: "Spelers willen nieuwe ervaringen, originaliteit en minder generieke richting," zei hij. "Er is ruimte voor blockbusters, maar spelers zijn altijd gepassioneerd over verschillende ervaringen."