In het begin van oktober, heeft Obsidian een onderzoek waarin zij vroeg de RPG titels spelers wat hun voorkeuren ten aanzien van de DLC gelanceerd. De resultaten zijn vandaag gepubliceerd, met 55.000-antwoorden verzameld. en ze zijn niet bepaald geweldig.

Van de DLC-kopers zei het 53% van de deelnemers dat ze de voorkeur gaven aan inhoudrijke uitbreidingen, die het hoofdverhaal van het spel uitbreiden, niet meer dan een of twee, en slechts enkele maanden nadat het basisspel is uitgebracht. Als een alternatief voor de uitbreidingen van het verhaal zelf, zijn de post-final DLC's die de consequenties van de acties en keuzes van de speler op de wereld om hem heen laten zien ook welkom - een keuze die in overeenstemming is met wat we zo leuk vinden aan RPG's.

Het minder verrassende cijfer: de meeste spelers willen niet betalen voor DLC's en prijzen worden als te hoog beschouwd. Voor een spel dat $ 59.99 kost, zou de prijs voor een seizoenspas volgens de fans niet meer zijn dan 18-dollars, ruim onder het werkelijke gemiddelde rond 25. De algemene mening lijkt gunstiger te zijn voor games die veel kleine DLC's ontvangen, vermoedelijk om al een volledige ervaring met het basisspel te hebben.

De meest populaire DLC's onder Obsidian's zijn in dalende volgorde voor Fallout: New Vegas, gevolgd door de DLC's van Pillars of Eternity. Derde plaats voor de DLC voor Neverwinter Nights 2.

We weten niet wat Obsidian gaat doen met deze gegevens. Volgens hen zullen ze deze gebruiken om 'diepere vragen te stellen' en de gegevens worden intern verwerkt. Ondertussen kunnen de volledige resultaten worden geraadpleegd Hier.