Een voormalig lid van Quantic Dream e Sony Computer Entertainment Europe, de ontwerper Caroline Marchal, huldigde een nieuw softwarehuis in Londen in. Volgens rapporten GI.biz, de studie wordt genoemd Binnenlandse Nacht en zal zich richten op het creëren van 'innovatieve en toegankelijke' verhalende titels.

Het onderzoek bestaat uit voormalige leden van Sony e Quantic Dream en heeft momenteel slechts "weinig mensen" in dienst. Marchal, hoofdontwerpster van Zware regenval e Verder dan twee zielen, hoopt nieuwe mensen te werven, maar wil het meeste uit 20-medewerkers halen, zodat het bedrijf "lean and agile" blijft. Ik hoop dat de projecten van Binnenlandse Nacht worden gewaardeerd door televisiepersoneel.

"We denken dat we een kijk op onze televisie kunnen brengen met vereenvoudigde mechanica - zeer toegankelijke en eenvoudige interacties - en een sterke focus op het verhaal en de ontwikkeling van de personages, de dingen waarin televisieprogramma's op dit moment beter zijn.

De opening is een goed teken voor de Britse videogamebranche, die een periode van onzekerheid is ingegaan na de Brexit vorig jaar. Het is ook een bemoedigende stap in termen van genderongelijkheid in games, met de sector die meer vrouwen nodig heeft in belangrijke rollen.

Reacties

antwoorden