Wij zijn menselijke wezens, en ieder van ons heeft een andere smaak: het is heilig wachtend op het uitbrengen van verschillende producten en om iedereen door te geven aan het soort dat we leuker vinden. Tegelijkertijd Ik geloof dat er een objectief idee is van schoonheid en kwaliteit en dat het onmogelijk is om een ​​prachtige zonsondergang niet te waarderen (zolang je 100 niet op Facebook plaatst zoals je bedoelt), een goed gemaakte film of een vers gebakken pizza. Super Mario Odyssey is het perfecte voorbeeld van mijn hypothese: het is moeilijk om het negatief te beoordelen als het langer dan tien minuten wordt gespeeld, wat niet goed is sinds vandaag je hebt de neiging om een ​​titel te evalueren zonder het te proberen. Natuurlijk mag je geen fan van het 3D-platform zijn en het zou ook begrijpelijk zijn: het genre is al jaren dood, voordat we teruggaan naar de glorieuze 2017 die al vele kwaliteitsexponenten heeft, dus veel spelers, vooral jonge mensen, niet gek worden. En natuurlijk je kunt met iedereen de vrolijke engerd bedriegen van de wereld van paddenstoelen, altijd zo blij, kleurrijk en rijzend dat zelfs Bambi in de eerste minuten van de film. Desondanks kun je Super Mario Odyssey niet beoordelen als een vervelende videogame omdat het lijkt op het verachten van een schattig kitten dat met een knuffel speelt. Dat is een beetje zorgwekkend.

Je hebt geen hart. Dus ik leg de foto met een hart. Wat een geweldige ironie, huh?

Ik zeg niet dat Odyssey geen gebreken heeft: in tegenstelling tot sommige recensenten wil ik erop wijzen dat er enkele details zijn die mij irriteren. Dus om te beginnen de titel is eenvoudig en nadat ik onlangs A Hat in Time had gespeeld tegen de dapperste bazen van Super Mario, raakte ik genoeg verveeld. Ongetwijfeld is het niet zo eenvoudig om alle manen te herstellen of een aantal uitdagingen te overwinnen, maar naar mijn mening completisme is geen echte moeilijkheid: elke hoek onderzoeken en alle elementen zoeken, test niet mijn vaardigheid, maar mijn geduld en mijn vrije tijd. Er zijn complexere sequenties, vooral in het postspel, maar niets dat meer dan een paar pogingen kost. Gelukkig beschikken spelers over veel middelen en is het vermogen om hun online tijd te vergelijken in een aantal van de uitdagingen begonnen met het zoeken naar de beste strategieën om hun tegenstanders te overwinnen. Sommige van deze tactieken dwingen je echter om bewegingscontrole te gebruiken, omdat door te schudden met de controller je sneller kunt rollen, wat slecht voor me is op aarde. Ik heb haar altijd verafschuwd en toen ik eindelijk overwoog definitief te worden vrijgelaten, deed ik dat subtiel in de nieuwe Super Mario-hoofdrol.

Ik wed dat je je afvraagt ​​of het luchtruimvenster waterdicht is.

Afgezien van deze klachten ben ik echter gewoon complimenten. De verscheidenheid aan werelden bijvoorbeeld is uitstekend en afgezien van een minder geïnspireerd paar aan het begin is het een showcase van levelontwerp en gecureerde karakterisering van omgevingen en personages. Mario is gemakkelijk te besturen en heeft een groot aantal bewegingen, en door het uitproberen van de hoed kun je nieuwe stunts proberen en het proberen te laten springen voor grote afstanden. In wezen de wereld is onze speeltuin: we kunnen verschillende manieren vinden om elk punt te bereiken, en probeer onze hand met onmogelijke beklimmingen en gekke caramboles. Al deze vrijheid is bijna verwarrend, en ik heb vaak nagedacht over "En nu waar moet ik heen?". Er worden ook twee woorden besteed aan het verheerlijken van de kostuums: elke game waarbij ik het belachelijke kan belachelijk maken, heeft mijn goedkeuring en Super Mario Odyssey maakt me gelukkig. Op zichzelf is de verschillende kleding hilarisch, maar door hoeden en jurken te mixen kunnen we genieten van gekke en sadistische stylisten. Dus Mario klaagt nooit. Maar het zijn de kleine geheimen en details die de titel echt speciaal maken: alle minigames, onverwachte verrassingen en citaten uit andere titels zijn kleine juweeltjes die een al prachtig juweel van zichzelf versieren.

Mario heeft springerige en kleurrijke vrienden, maar ook serieuze zakenmensen. We moeten onze kennis diversifiëren.

De vraag die spontaan rijst, is: hoe haat je zo'n spel? Waarschijnlijk is de fout, als je het kunt noemen, ook wie er van houdt. De komst van een nieuwe hoofdtitel van een relevante saga Nintendo is een geweldig feest voor fans en vereist een maandenlange voorbereiding waarin religieus de nieuwigheden volgen, vermijdt misschien dat je in enorme spoilers terechtkomt en vult met hype zoals een lamp van 800 Watt. Mijn Facebook-homepage werd overspoeld door een bericht op Odysseyen ik ben er zeker van dat als ze in die tijd het recept voor het eeuwige leven hadden ontdekt, het gevuld zou zijn met de post die nu ieder van ons voor eeuwen en eeuwen voor de nieuwe Mario zou kunnen spelen. Een continu bonzen, dat na de oktober 27 werd vervangen door de komst van screenshots van het spel, min of meer verwend, en video's door 30 seconden van hun exploits in het spel. Het enthousiasme was begrijpelijk en volledig sympathiek voor de kwaliteit van het spel, maar het was zelfs voor mij irritant dat ik van de saga houd, dus ik kan me de frustratie niet voorstellen van degenen die lauw waren voor het idee om de titel te kopen. Een oproep aan nintendari: ik begrijp de wens om de vreugde te delen, maar het was echt nodig de honderdvierenveertigste deel van een goomba-foto posten met Mario's snor? Ik zou nee durven zeggen.

+ 10-punten omdat het over eten gaat. Moet ik niet stemmen? Goed + 10 hetzelfde.

Super Mario Odyssey is een must-have voor iedereen die de Nintendo Switch bezit. Het lijkt ook nutteloos om dat te zeggen, omdat ik ervan overtuigd ben dat de enige oningewijde consolehouders geblokkeerd zijn op een verlaten eiland voor meer dan een week, of iets dergelijks. Als hij waarschijnlijk speelt met The Legend of Zelda: Breath of The Wild voor GOTY, en het zal leuk zijn om het resultaat te zien. Persoonlijk wed ik op Zelda, maar ik kan het niet vertellen voor Super Mario of absoluut beledigen. Nintendo-liefhebbers die Switch niet hebben, raad ik aan het van een vriend te spelen: geef een kans op dit punt, is een van degenen die het waarderen, ongeacht hun "consolente geloof".