De implosie van NeoGAF afgelopen weekend was schokkend en schokkend voor veel trouwe leden van het forum die tegenwoordig migreren naar andere digitale sites.

Woensdagavond is een groep voormalige gebruikers gelanceerd ResetEra, een nieuw prikbord met secties om videogames en andere onderwerpen te bespreken ("EtcetEra"). Sinds donderdagochtend hebben ze volgens een moderator al meer dan 7.100-gebruikers verdiend en de site staat al vol met threads die lijken op die op NeoGAF.

De (tijdelijke, misschien) ineenstorting van NeoGAF kwam na beschuldigingen van seksuele intimidatie tegen de oprichter, Tyler Malka. Na de ontsnapping van de moderators werd het forum het hele weekend offline gestuurd voordat het maandagavond weer aan het werk ging, met een bericht van Malka, waarin aangekondigd werd dat de politieke discussies van de site zouden verdwijnen. Terwijl hij en zijn medewerkers de meeste NeoGAF-discussies over wat er was gebeurd, afzegden, vroegen veel gebruikers rechtstreeks om verbanning, vaak op kleurrijke manieren.

Na een zeer korte tijd ziet ResetEra er veel gezonder uit dan NeoGaf. De oprichtende groep heeft een naamloze vennootschap opgericht, zodat er geen enkele persoon aan het hoofd van de site staat.