Het gevecht blijft groter en krachtiger (hardware natuurlijk) en de uitdaging ertussen PlayStation 4 Pro e Xbox One X gaat ononderbroken verder. Op het papier profiteert Microsoft's console, maar we hebben het meerdere keren gezien als titels van de grootte van Uncharted 4 o Horizon Zero Dawn ze kunnen een werkelijk verbazingwekkende weergave opleveren.

Het discours verandert echter wanneer we het hebben over multiplatform-spellen zoals Middle-earth: The Shadow of War welke, geanalyseerd door Digital Foundry, heeft eigenlijk aangegeven hoe de Xbox One X-versie is in alle opzichten beter, vooral is het mogelijk op te merken hoe het grotere aantal RAM het mogelijk maakt om meer gedefinieerde texturen en een hogere maximale resolutie te hebben.

De vraag die we stellen is daarom algemener en niet alleen gerelateerd aan deze specifieke titel: de schaduw van oorlog zal een geïsoleerd geval zijn, of we zullen hier moeten wachten de beste multiplatforms op Xbox One X ten koste van PlayStation 4 Pro? Spelers hebben een moeilijk oordeel.