Het alarm wordt gestart door CNN en beschrijft een "oneigenlijk" gebruik van Pokémon GO, naar verluidt gebruikt door een groep Russische staatsburgers. Laten we in details treden.
Een collectief genaamd "Do not Shoot Us", dat dezelfde doelen lijkt na te streven als de "Black Lives Matter", lanceerde via zijn site een zeer speciale "wedstrijd". De spelers die besloten deel te nemen, moesten echte plaatsen bezoeken waar misbruik en geweld in de uniformen werden opgebruikt, om eventuele sportscholen te verslaan en hun Pokémon de namen van hun slachtoffers te geven. Na sociaal te hebben gedeeld, zouden de winnaars Amazon git-kaarten ontvangen als een prijs.

De bedoeling is duidelijk: houd media-aandacht hoog op een probleem dat nog steeds beslissend aanwezig is in Amerika. Naar believen kunnen het er zoveel zijn.

Pokémon

De hypothese van CNN is dat achter dit nieuwe gebruik van Pokémon GO de Internet Research Agency, een bureau dat rechtstreeks verbonden is met het Kremlin, ook bekend als "Trollen van Olgino ". Waarom? Omdat, volgens CNN, de facebookpagina van het collectief behoort tot een van de vele nep die door het bureau wordt beheerd.

Rusland echter niet en antwoordt met de woorden van Maria Zakharova, officiële vertegenwoordiger van het ministerie van Buitenlandse Zaken:
"Gebaseerd op de logica van CNN, bepalen Afro-Amerikanen hun eigen maatschappelijke positie door Pokémon te spelen. Met deze rechtvaardiging legt het televisiekanaal stil uit hoe raciale problemen in het hedendaagse Amerika zijn verschenen. De Russen zijn weer schuldig ... en hebben de Pokémon gebruikt "

Dus in plaats daarvan Pavel Svyatekov, politoloog:
"Het is duidelijk dat de racistisch gemotiveerde opstanden en de anti-Amerikaanse rellen tegen de politie tijdens de regering-Obama een groot probleem vormen voor de VS. Dit is weer een poging van de Democratische Partij om haar faillissementsbeleid ten aanzien van Rusland te lossen. Ze zeggen dat er in Amerika racistisch geracet wordt? Rusland is de schuldige, heeft zeker iets op Facebook gepubliceerd "

We weten niet hoe het zal aflopen, laten we in geval van twijfel Fallout en Metro gaan. Het kan nuttig zijn.

Reacties

antwoorden