Middle-earth: The Shadow of War is slechts de laatste van een lange lijst met spellen om te genieten van de Denuvo-bescherming en is ook de laatste titel waarvan de bescherming gemakkelijk kon worden geplukt.

Dit antipiraterijsysteem is nog niet volledig nutteloos. Er zijn bijvoorbeeld spellen die maandenlang zijn gepubliceerd en nog niet zijn gekraakt zoals FIFA. In feite is de bescherming anders voor elk videogame waarop het wordt toegepast, maar tegelijkertijd zijn er extreme gevallen, net als de laatste, waarin Denuvo op één dag is ingehaald.

Het nieuws komt van de portal DSO Gaming en dit betekent dat de allereerste crack van het spel begint te circuleren in de nasleep van andere titels die worden beschermd door dit systeem zoals Total War: Warhammer 2 of Sonic Mania.

Het idee achter Denuvo is niet om piraterij volledig te elimineren, maar om het te voorkomen in de eerste dagen van publicatie, de meest cruciale, maar als het al begint te falen, zal het waarschijnlijk volledig worden herzien.

Reacties

antwoorden