Het mist minder dan een maand aan het einde van zijn majesteit Super Mario Odyssey en een ding dat onmiddellijk werd opgemerkt, misschien te denken dat het gewoon aan niet-definitieve bouwsels was verbonden, is het gebrek aan levens en dus bijgevolg het spel voorbij. Blijkbaar is het nieuwe Mario-spel voor Nintendo Switch het zal precies zo zijn: we zullen nooit het voltooide toneelstuk zien schrijven en niet omdat de titel gemakkelijk is, maar simpelweg omdat er is geen game-over.

Super Mario Odyssey

Om de redenen voor deze keuze toe te lichten, was dezelfde directeur Kenta Motokura naar de microfoons van Game Informer, bewerend dat in een sandbox-platform als Super Mario Odyssey, moeilijk maar nog steeds voor iedereen is bedacht, het hebben van de levens en de Game Over zou voor sommigen nutteloos geweest zijn en frustrerend voor anderen:

We dachten dat een schroefsysteem zou werken in dit soort ambitieuze en verkennende spellen. In dit soort spellen zouden er veel verschillende reboots zijn. We besloten het levenssysteem niet te gebruiken omdat het geen absoluut noodzakelijk element was. We dachten ook dat dit van invloed zou zijn op de wens van sommige gebruikers om te spelen, omdat goede gebruikers zelden de film zullen zien die verschijnt wanneer Mario zijn leven uitput, waardoor onervaren gebruikers het waarschijnlijk te vaak zullen zien.

Een goed gemotiveerde keuze; Hoeveel van jullie hebben het spel voorbij gezien in de recente Mario? Deze weg was al ondernomen door Ubisoft met de recente Rayman en de zaak waarop hij is toegepast Super Mario Odyssey het hoeft dan niet veel te verrassen.

Reacties

antwoorden